Hotspot Rotterdam | Hotel New York

De Titanic ligt als sinds 1912 op de bodem van de Atlantische Oceaan, daar is een suite boeken helaas niet meer mogelijk. Maar Rotterdam heeft het (ja ‘het’, want ss is een afkorting voor stoomschip) ss Rotterdam, een prachtig schip waar je heerlijk kunt overnachten, eten en zonnebaden. 

Als mede-oprichter van HTSPT zou ik heel Rotterdam moeten kennen, maar heel eerlijk.. ik had het schip nog nooit in het echt gezien. Heel de week was zonovergoten, maar nèt nu wij uitgenodigd waren stortregende het. We stapten met onze koffers uit bus 77 om vervolgens als twee natte honden in te checken. 

Hotspot Rotterdam | Hotel New York

Met een klassiek-luxe interieur en allerlei maritime verwijzingen, krijg je direct het Jack-en-Rose-gevoel. Tijdens het inchecken wordt de ruimte waarin we stonden plots afgesloten met een brandscherm. Zou ons bezoek in het water vallen? Nee, een foutje/ storing dachten ze. Op YouTube zou de titel “OMG, opgesloten op een schip! BRAND?!” niet misstaan als ik sommige clickbaits bekijk. Het viel alles mee. Maar we konden geen kant op, dus werden we via de receptie achterlangs en binnendoor naar onze kamer geleid.  

Hotspot Rotterdam | Hotel New York

Door de smalle scheepsgangen zoeken naar het kamernummer, ik vond het leuk. Gevonden! Wat een heerlijke ruime suite, geheel in stijl van het schip zelf. Een kingsize bed, een werkruimte, nette badkamer en een zithoek. De ronde raampjes, waardoor je het water ziet kabbelen, maken het af. Schoenen uit en een aanloopje naar het bed! O nee, eerst foto’s.. ;) Overigens zou ik dan ook het heerlijke stuk chocolade hebben geplet. Want naast een leuk welkomstbericht, lag er ook een chocoladetablet (met het schip erop) op het bed. 

Hotspot Rotterdam | Hotel New York

’s Morgens wordt er op de deur geklopt; ‘room service‘. Tot 02.00u ’s nachts kan je je voorkeuren aan je deurklink hangen, dat hadden we beiden gedaan. Zij een koffer, ik een koffer. Van karton, maar zeker leuk gedaan! Hoewel ik flexitariër (..) ben, ging ik voor de guilty-pleasures: bacon en donuts. Kirsten had de gezondere variant, zoals altijd.  

Hotspot Rotterdam | Hotel New York

Tijd om het schip een goed te bekijken. Want ontbijten hoeft niet op bed natuurlijk, dat mag ook in de eetzaal. Hierboven een klein gedeelte, in zijn geheel is het behoorlijk groot. Het viel ons op dat hoewel het chique aanvoelt, er ook genoeg elementen voor kinderen zijn meegenomen. Een combinatie die niet erg voor de hand ligt, maar wel handig is voor gezinnen en ‘dagjesmensen’, want die komen ook graag een kijkje nemen op de drijvende bezienswaardigheid.

Hotspot Rotterdam | Hotel New YorkHotspot Rotterdam | Hotel New York

Op het achterdek vind je het grootste terras met (ondiep) zwembad. De buitenbar, het uitzicht, de wapperende Nederlandse vlag en het omringende water maken het een mix die je nergens anders in onze stad ervaart. Het weer viel helaas ook de volgende dag tegen, dus jullie zullen het moeten doen met een grijze lucht. De wind was echter wel welkom, dan staat de vlag er beter op! 

Hotspot Rotterdam | Hotel New YorkHotspot Rotterdam | Hotel New York

In welk hotel kom je nou over zo’n loopbrug binnen? Elke seconde ademt ‘schip ahoy’!

Hotspot Rotterdam | Hotel New YorkHotspot Rotterdam | Hotel New York

Mooi bootje, niet? De volgende keer dat je Rotterdam laat zien aan vrienden, familie, verre buren of gewoon aan jezelf; sla het ss dan zeker niet over. Omdat het zelf fantastisch is, maar ook omdat het zicht vanaf het achterdek absoluut de moeite waard is. Doe daar gewoon eens een drankje en doe alsof je op vakantie bent. En als je daar dan toch bent, boek dan ook even een kamer. Dan hoef je niet eens alsof te doen! 
 
Adres: 3e Katendrechtse Hoofd 25
 

Deel bericht
Geschreven door