Cocktailbar StirrIn oktober was het feest voor de mannen van Stirr. Negen maanden na de opening aan de Eendrachtsweg ontvingen zij de Esquire Award voor beste nieuwe cocktailbar van Nederland. Voldoende voer om eens een bezoekje te brengen aan dit nieuwe pareltje van Rotterdam.

Je zou er bijna voorbij lopen, de ingang van Stirr. De deur met alleen het witte logo erop is vaak dicht en kan zo van een maritiem bedrijf zijn. Ook als je de deur open doet, krijg je niet direct het idee een fantastische cocktailbar binnen te treden. Eerst moet je namelijk nog twee steile trappen op, alvorens je binnenwandelt in de warme, donkere, rauwe bar. Eenmaal langs de bar naar de voorkant gelopen valt meteen het uitzicht op de singel en de prachtige Arminiuskerk op. Een prima plek om te genieten van je cocktail en de muziek op de achtergrond.

Hotspot Stirr Rotterdam

De mannen van Stirr zijn allen al behoorlijk wat jaren actief binnen de Rotterdamse horeca en hebben gezamenlijk hun kunsten laten zien bij Café LaBru. Om hun passie en liefde voor de cocktail echt te kunnen laten zien, bleef de droom van een eigen bar maar door het hoofd van vooral Can Kizilca spoken. Alleen hoe en waar te beginnen als je geen grote zak met geld hebt? Crowdfunding heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Can, samen met zijn vrienden Sven Brokaar en Larry Soliana, nu cocktails kunnen bouwen in hun eigen Stirr.

Wat deze cocktails uniek maakt? De recepten van zowel de cocktails als van de gebruikte siropen zijn volledig zelf bedacht en ontwikkeld. De kleine kaart is puur ter inspiratie en moet jou als bezoeker een indicatie geven van wat er allemaal mogelijk is. Het liefst maakt het team tailor-made cocktails en vragen ze aan jou waar je zin in hebt. Zelf had ik zin in een cocktail met wat zoet en bitter, met de smaak van koffie. Helaas is de foto niet goed gelukt, maar de cocktails op deze foto’s zien er ook uit om op te drinken, toch?

Hotspot Stirr RotterdamHotspot Stirr Rotterdam

De bar is van woensdag tot en met maandag vanaf 18.00 uur geopend en is de ideale hotspot om doordeweeks even bij te praten met die vriend die je al even niet gezien hebt. In het weekend begin je hier heerlijk je stapavond, want op vrijdag draait er regelmatig een bevriende DJ die je alvast opwarmt voor dat gave feestje waar je erna heen gaat.

Hotspot Stirr Rotterdam

Stirr heeft de afgelopen negen maanden al een behoorlijke fanbase opgebouwd en dat komt vooral omdat ze voldoen aan dat wat iedereen graag wil: mensen persoonlijke aandacht geven en ze verrassen met aparte, leuke en interessante smaken. Hier geniet je van een echt Rotterdamse cocktail!

Adres: Eendrachtsweg 29b
Openingstijden: maandag, woensdag, donderdag en zondag 18:00 tot 01:00 uur | vrijdag & zaterdag 18:00 tot 02:00 uur

Website | Instagram | Facebook | Facebook

Deel bericht
Geschreven door