Hotspot Stroop RotterdamEen plek waar iedereen die maar zin heeft in een lekker bakje koffie – met een stroopwafel erbij – elkaar kan ontmoeten, dat is Stroop Rotterdam in het kort. Wij gingen langs om eens een kijkje te nemen en om natuurlijk zo’n heerlijke stroopwafel te proeven.

Stroop in is in mei 2013 opgericht door de architecten Rutger en Marjolein. Ze zagen het lege pand aan de Mathenesserweg en grepen meteen de kans om hiervan een ontmoetingsplek te creëren. En dat is zeker gelukt! Stroop is een plek waar iedereen welkom is en waar initiatieven van buurtbewoners gesteund en uitgevoerd worden. Zo wordt er onder andere elke vrijdagavond een heerlijke soep gemaakt door een buurtbewoner of door de dames van Soephoofd.

Hotspot Strrop Rotterdam

Maar het product waar het allemaal omdraait is natuurlijk de stroopwafel! De stroopwafels worden op ambachtelijke wijze met een oud stroopwafelijzer bereidt. De heerlijke, grote en warme stroopwafels zijn bij Stroop net even wat anders dan je gewend bent, want ze zijn verkrijgbaar in vijf verschillende smaken. Wij mochten de Salty Syrup en Frisse Citroen stroopwafel proberen en wat waren deze stroopwafels lekker! We wilden eigenlijk meteen de andere drie smaken uitproberen. Ook kan je bij Stroop terecht voor een ontbijtje of een lunch. Er zijn onder andere verschillende belegde broodjes met brood van Jordy’s.

Hotspot Stroop Rotterdam

Terwijl je een stroopwafel aan het eten bent is er genoeg te zien, want in Stroop liggen verschillende producten van Rotterdamse ondernemers, zoals Mwah en Wuudy. En het leukste hiervan is: alles is te koop! Je kan er echt van alles vinden, van kleding en tassen tot leuke decoraties. Als je in Stroop bent is het zeker even de moeite waard om alle producten even goed te bekijken, wie weet zit er nog wel wat leuks voor je tussen!

Hotspot Stroop Rotterdam

Locatie: Mathenesserweg 21b
Openingstijden: dinsdag – zaterdag: 10.00 – 18.00 uur | zondag: 12.00 – 18.00 uur

Website | Instagram | Facebook | Twitter

Deel bericht
Geschreven door