Hotspot Sugo Rotterdam
Jullie zijn ongetwijfeld al bekend met Sugo aan de Aert van Nesstraat, maar sinds kort heeft dit pizzarestaurant er een tweede locatie in de Maasstad bij! Precies twee weken geleden opende Sugo de deuren van een mooi pand op Westblaak, waar wij een smakelijk onthaal kregen!

De nieuwe vestiging van Sugo is, dankzij de grote pui en het hoge plafond, ontzettend licht en ruim. In dit restaurant is meer ruimte voor zitplekken dan bij de eerste Rotterdamse vestiging, je kunt hier zowel beneden als op de bovenverdieping plaats nemen. Beneden vind je een aantal kleinere hoge én lage tafels, boven valt voornamelijk de lange tafel in het midden op, waar je lekker aan kunt werken en waar genoeg ruimte is om met een grotere groep te zitten.

Hotspot Sugo Rotterdam Hotspot Sugo Rotterdam

Maar laten we het eens over het eten hebben, pizza! Bij Sugo eet je pizza al taglio, al sinds de jaren ’50 hét favoriete streetfood van Rome. Je bestelt niet een hele pizza voor jezelf, maar kleine bites die je kunt delen óf gewoon lekker allemaal zelf op kunt eten natuurlijk. Zo kun je meerdere stukjes bestellen en verschillende soorten uitproberen. Heel handig voor de twijfelaars onder ons die in een restaurant het liefst alle pizza’s van de kaart bestellen.

Hotspot Sugo RotterdamDe pizzabites liggen bij Sugo netjes op je te wachten achter de glazen toonbank, zodat je precies kunt zien wat je krijgt. Het deeg van de pizza’s wordt bereid op de authentieke al taglio wijze: met biologisch meel op basis van tarwe, spelt en soja. Het meel rijst hierna wel 72 uur, wat er voor zorgt dat de bodems lekker licht en luchtig zijn. Je kunt dagelijks kiezen uit ruim twintig verschillende soorten versgebakken pizza. Wij lieten ons verrassen en kregen twee plankjes met onder andere een bite met gekarameliseerde ui, walnoot, olijf en mascarpone, één met verse truffelroomsaus, champignons en aardappel en een bite met zongedroogde tomaat, kalamata olijven en geitenkaas. De prijzen variëren van €2,80 tot €4,20 per stuk, prima te doen dus!

Hotspot Sugo Rotterdam Hotspot Sugo Rotterdam
Er werd ons verteld om “vooral nog wat ruimte over te laten voor de toetjes”. Nou, dat hebben we geweten! Het dessert bestond uit enorme ijskoffies, warme pizza met Nutella en poedersuiker, huisgemaakte tiramisu en panna cotta en verschillende smaken cannoli’s (gevulde Siciliaanse wafeltjes). We hebben het bíjna allemaal op gekregen.. Naast héél veel pizza en veel toetjes kun je hier ook nog wat andere dingen eten en drinken, zoals salades, bio ice tea met superfoods, biologische wijn, Italiaanse koffie en koffie met Amaretto en slagroom. Hmm, klinkt goed!

Hotspot Sugo Rotterdam

Terwijl ik dit schrijf krijg ik weer trek en dat kan maar één ding betekenen: het heeft goed gesmaakt! Gelukkig staat mijn volgende bezoekje aan Sugo alweer op de planning. Maakt het lezen over pizza jou ook hongerig, maar heb je geen zin om van de bank af te komen? Via Deliveroo kun je de pizzabites ook thuis laten bezorgen. Maar ik raad je zeker aan om eens langs te gaan, want de goede service die je bij Sugo in het restaurant krijgt, die heb je thuis natuurlijk niet!  

Adres: Westblaak 87
Openingstijden: zondag t/m donderdag: 11.00 – 21.00 uur | vrijdag en zaterdag: 11.00 – 22.00 uur.

Website | Instagram | Facebook 

Deel bericht
Geschreven door