Hotspot Rotterdam | Suite Hotel Pincoffs

“We hebben geen split level room meer, dus jullie krijgen nu de grootste suite die we hebben.” Een suite zeg je? Nou, vooruit dan. Verblijven bij Pincoffs voelt als een bezoek aan onbekende familieleden met een luxe gastenverblijf. Een duurzaam gastverblijf wel te verstaan, vrijwel alle kunst en het meubilair in de kamers zijn gerecycled. 

Na aankomst begint de rondleiding die iedere nieuwe gast krijgt. Gastvrouw en eigenaresse Karen vertelt over de geschiedenis van Rotterdam en hoe Lodewijk Pincoffs deze mede heeft geschreven. Helemaal netjes liet hij ‘ons’ het niet achter, maar het verhaal is het vertellen waard. Het hotel zit, met onder andere de kamernamen, vol met verwijzingen naar zijn leven en die tijd. Wij hadden de Marten Mees suite, vernoemd naar Pincoffs’ beste vriend. 

Hotspot Rotterdam | Suite Hotel Pincoffs Hotspot Rotterdam | Suite Hotel Pincoffs

Even een rondleiding. Bij binnenkomst heb je aan je rechterzijde de living, een ruime woonkamer met hoekbank en home cinema set. Hier gaan nog ‘ouderwetse’ DVD’s in, dus zet je offline-modus aan en geniet. Je vindt hier tevens de minibar, niet onbelangrijk! Potje schaken? Ook dat kan hier. Tegenover deze ruimte vinden we de eerste badkamer met ligbad en toilet. Is dat niet genoeg? Dan kan je aan het einde van de gang in de stoomcabine/ regen- en massagedouche. In beide badkamers wacht er een lading Bvlgari toiletartikelen op je. 

Hotspot Rotterdam | Suite Hotel Pincoffs Hotspot Rotterdam | Suite Hotel Pincoffs

Dan de.. slaapkamer? Die naam dekt de lading niet helemaal. Je vindt er naast het bed een kunstzinnige zithoek en kunt er werken aan het bureau met uitzicht op het Poortgebouw, de Erasmusbrug en over de Maas. Nog even over dat bed; ik heb nog nooit zo lekker gelegen. Deze boxpring van Auping (nee, word ik niet voor betaald) is zo samengesteld dat het stevig en zacht tegelijk aanvoelt. Karen hoort dat vaker en geeft daarom desgewenst de samenstelling op een A4’tje aan de gasten mee, zo ook aan ons. 

Hotspot Rotterdam | Suite Hotel Pincoffs

“Komen jullie na het settelen even naar beneden voor een welkomstdrankje?” Als ik daar ooit nee tegen zeg, mag je me verbannen uit Rotterdam. Hij aan een biertje en zij aan de Pincoffs Pink Fizz, een eigen mousserende Spätburgunder. In een Chesterfield fauteuil bij een haartje in een fijne ambiance, ik heb slechtere welkomsttaferelen meegemaakt. 

Hotspot Rotterdam | Suite Hotel Pincoffs Hotspot Rotterdam | Suite Hotel Pincoffs

We sliepen uit maar waren nog net op tijd voor het ontbijt. Gelukkig maar, want ook hier werd goed voor ons gezorgd. Van yoghurtjes, granola en bakjes vers fruit, tot croissantjes, chocoladebroodjes en noten. En van allerlei heerlijk beleg tot een eitje, precies zoals jij hem wilt. Je wordt zeer beleefd bediend, als God in Rotterdam. De tijd stond er even stil (of zijn dat de klokken die ze expres op non-actief hebben gezet?) Wil je al die verzorging en dat lekkers liever op je kamer? Eventjes aangeven de dag van te voren, dan eet je jouw croissant gewoon op dat heerlijke bed. Als afsluiting zijn we beneden nog blijven plakken bij de haard om te werken. 

Karen, Edwin en de rest van de gastheren en -vrouwen, het was fantastisch! (en aan het gastenboek te zien, zijn we niet de enige die dat vonden)

Adres: Stieltjesstraat 34

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door