Hotspot Rotterdam | Supermercado
Genieten van de Latijns-Amerikaanse keuken in hartje Rotterdam. Restaurant en cocktailbar Supermercado, gelegen aan de Schiedamse Vest, biedt je die mogelijkheid.

Je culinaire reis kan je zo divers mogelijk maken als je zelf wilt. Zo kan je starten met een heerlijke Brazilian lemonade om vervolgens te genieten van Mexicaanse, Peruaanse of Argentijnse gerechten en je culinaire avontuur afsluiten met spannende Cubaanse cocktails. En dat allemaal zonder dat er dure tickets en visumaanvragen aan te pas komen.

Bij Supermercado kan ik úúúren blijven zitten. Door de relaxte sfeer voel je je niet snel weggekeken. Het interieur is kleurig en vrolijk, de houten tafels met gekleurde stoelen die van elkaar verschillen geven het geheel een speels en huiselijk karakter. Geheel passend bij de Latijns-Amerikaanse sfeer vind je overal cactussen.

Hotspot Rotterdam | Supermercado
Bij binnenkomst op een rustige maandagmiddag hebben we alle ruimte om een fijn tafeltje uit te kiezen. Barman Benjaro, die als het rustig is ook dienst doet als bedieningsmedewerker, legt ons het een en ander uit over het menu. Eigenlijk komt het erop neer dat alles gewoon lekker is en dus bestellen we een mix aan gerechten. “Er komen hier veel mensen die bijvoorbeeld wel een hapje willen eten, maar geen hele maaltijd. Bij Supermercado serveren we eigenlijk geen tapas en het is ook geen shared dining, maar veel gerechten lenen zich daar wel voor”, legt Benjaro uit. En zo staat onze tafel even later vol met diverse gerechten in verschillende kleuren en geuren.

Hotspot Rotterdam | Supermercado
Ceviche van yellowfin tonijn en watermeloen, spare ribs met granaatappel en habanero jam, verschillende taco’s met onder andere pulled pork, gamba’s en kip, gepofte aardappel met Peruaanse kaassaus en zoete aardappelfrietjes sieren onze tafel. Om van te watertanden. Het smaakt gelukkig net zo heerlijk als dat het eruit ziet.

Hotspot Rotterdam | Supermercado
Alsof we nog niet vol genoeg zitten van al dat lekkers, krijgen we als dessert een enorm kleurrijk gevaarte voorgeschoteld: de Freak Shake. “De ingrediënten zijn elke keer anders, het ligt er maar net aan welke ingrediënten er zijn ingekocht”, vertelt Benjaro. In de versie die wij krijgen zit aardbeienpuree, gecondenseerde melk en witte chocoladesiroop, afgemaakt met een flinke toef slagroom, chocoladetaart, bastognekoekjes en smarties. Er schijnen mensen te zijn die dit in hun eentje op krijgen, maar wij gaan deze Freak Shake écht met z’n tweeën delen.

Hotspot Rotterdam | Supermercado

Dat Supermercado naast een restaurant ook zeker een volwaardige cocktailbar is laat Benjaro zien als ik me begeef naar de bar. Hier maakt hij de prachtig roze Walter Melon cocktail voor mij, met gin, watermeloen, limoensap, koriander en rozenblaadjes. Ook dit is genieten!

Hotspot Rotterdam | Supermercado
Lang nadat we klaar zijn met eten gaan we pas weg. Het is gewoon een fijne plek om nog lekker te blijven hangen. Met een buik vol en een voldaan gevoel verlaten we Supermercado. Zeker weten tot de volgende keer!

Adres: Schiedamse Vest 91
Openingstijden: maandag t/m donderdag: 15:00 – 01.00 | vrijdag: 15:00 – 02.00 | zaterdag: 12:00 – 02:00 | zondag: 12:00 – 01:00

Website | Instagram | Facebook 

 

Deel bericht
Geschreven door