Hotspot Rotterdam | SUSAN BIJL

SUSAN BIJL is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. In Rotterdam, maar ook ver daarbuiten kun je niet meer om de herkenbare tasjes in gedurfde kleurencombinaties heen. Wij Rotterdammers zijn de gelukkigen, want alleen hier vind je een winkel waar je uit álle tasjes kunt kiezen! 

De showroom en winkel van SUSAN BIJL is inmiddels zo’n 3,5 jaar aan de Mauritsweg gevestigd en heeft pas een hele metamorfose ondergaan, en hoewel er op het moment dat wij de winkel bezoeken hier en daar nog wat kleine puntjes zullen worden aangepast, ziet het er al heel goed uit! Er staat een nieuwe balie in de winkel, er hangt splinternieuwe verlichting en ook het kantoortje achterin is helemaal verbouwd. Dankzij de koperkleurige panelen van perforatiemateriaal is er nu veel meer plek om alle producten mooi in de winkel te presenteren. 

Hotspot Rotterdam | SUSAN BIJL

Het merk SUSAN BIJL bestaat inmiddels alweer zeventien jaar. In het jaar 2000 is het allemaal begonnen met het basismodel. Susan maakte een tas voor zichzelf, omdat zij – ironisch genoeg – een hekel had aan tassen. Daarom was ze op zoek naar één tas die alle andere tassen overbodig maakte. Ze besloot er zelf een te maken. Het moest een tas worden die praktisch en sterk is, sterk genoeg om je zware boodschappen in te kunnen dragen. Maar, het moest er ook leuk uitzien, zodat je er ook mee kunt aankomen tijdens een avondje stappen. Het werd een tas van ribstof nylon, in de inmiddels oh zo herkenbare combinatie van felle kleuren. Hoewel Susan met het maken van die eerste tas helemaal niet de intentie had om hier een succesvol merk van te maken, bleek The New Shoppingbag een groot succes te zijn en zijn de tassen inmiddels in verschillende formaten en vele kleurencombinaties verkrijgbaar. 

Hotspot Rotterdam | SUSAN BIJL
Elk jaar wordt er een nieuwe collectie gelanceerd, gebaseerd op een thema. Die collectie bestaat uit 8 nieuwe kleuren die samen 24 kleurencombinaties vormen. Elke tas heeft een naam die iets te maken heeft met het thema. Zo heten de tassen uit de Minerals collectie bijvoorbeeld Jade, Rhodo en Agaat, en zijn de tassen uit de Interior collectie gebaseerd op namen van interieur- en meubelontwerpers zoals Ray (Eames), Hans (Wegner), en Cees (Braakman). Hiermee vertelt iedere tas eigenlijk een beetje het verhaal van zijn eigen herkomst. 

Behalve de jaarlijks wisselende themacollecties is er ook een collectie die altijd in de verkoop blijft. Deze collectie heeft de passende naam Forever. De tassen uit de Forever collectie zijn dan ook altijd op voorraad. Deze tijdloze collectie bestaat uit zes kleurencombinaties die vrij toegankelijk zijn en altijd worden geproduceerd, in tegenstelling tot alle overige collecties, die in beperkte oplage worden gemaakt en niet worden bijgeproduceerd wanneer het is uitverkocht.

Hotspot Rotterdam | SUSAN BIJL

Je kunt dus tasjes kiezen uit de Forever collectie, de jaarlijkse collectie en dan heb je ook nog de speciale samenwerkingen, zoals de collectie met stippenprint, die tot stand is gekomen in samenwerking met het creatieve Rotterdamse bureau 75B. Op 6 oktober wordt de nieuwe collectie in samenwerking met grafisch- en textielontwerper Michiel Schuurman gelanceerd, een collectie waarbij je prachtige prints kunt verwachten. In november komt er een speciale Left Over collectie uit, waarbij alle overgebleven stukjes stof uit voorgaande collecties worden gebruikt om een nieuwe collectie te maken. Dit levert vast weer een hoop spannende kleurencombinaties op én is hartstikke duurzaam, want zo wordt er geen materiaal verspild. Sowieso staat duurzaamheid bij SUSAN BIJL hoog in het vaandel, want alle producten hebben een Bluesign certificaat, wat betekent dat ze voldoen aan de normen voor duurzame textielproductie. Daarnaast is het natuurlijk de bedoeling dat je SUSAN BIJL tas gewoon hartstikke lang meegaat. Soms komt er wel eens een klant in de winkel met een tasje uit de collectie van tien jaar geleden. Hoe leuk is dat!

Hoewel alles is begonnen bij de boodschappentas, worden er langzaamaan nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd. Zo zijn er laptop- en iPadhoezen en pouches waar je bijvoorbeeld je pennen of make-up in kunt doen. De collectie rugtassen is vorig jaar gelanceerd en deze zijn superlicht en kun je gemakkelijk opbergen en meenemen door ze klein te maken en in het zijvakje te stoppen. Handig!

Hotspot Rotterdam | SUSAN BIJL

SUSAN BIJL heeft behalve deze winkel nog zo’n twintig andere verkooppunten in Rotterdam en is in maar liefst tachtig winkels in Nederland verkrijgbaar. Ook buiten onze landgrenzen doet de Rotterdamse het goed: niet alleen onze buurlanden België en Duitsland zijn gek op de tasjes, ook in landen zoals Rusland, Taiwan en Japan zijn ze groot fan. En, wanneer je dan eindelijk een leuke tas hebt uitgezocht (want, geloof ons: kiezen uit zoveel leuke kleurencombi’s is knap lastig!) wordt het ook nog eens leuk en toepasselijk voor je ingepakt, want zelfs het inpakpapier heeft het welbekende SUSAN BIJL printje in felle kleurtjes. Welke neem jij mee naar huis?

Adres: Mauritsweg 45A
Openingstijden: Maandag: 12.00 – 18.00 uur | dinsdag t/m vrijdag: 10.00 – 18.00 uur | zaterdag: 10.00 – 17.00 uur

Website | Instagram | Facebook

 

Deel bericht
Geschreven door