Bregje

Heb jij afgelopen vakantie je haren laten wapperen aan de Franse kust en mis je dit vakantiegevoel? Dan wordt het tijd dat je een bezoekje brengt aan de Entrepothaven! Deze haven brengt een stukje Saint-Tropez naar onze eigen Maasstad. Proeflokaal Bregje is onlangs neergestreken in de Entrepothaven en wij namen afgelopen week een kijkje.

Gaat er al een lampje branden bij de naam Entrepothaven? Nee? Dan beginnen we eerst met een kleine geschiedenisles. In de negentiende eeuw was de Entrepothaven de vaste aanlegplaats van de Rotterdamsche Handelsvereeniging. Het broertje van de VOC zullen we maar zeggen. De oprichter van deze handelsmaatschappij was Lodewijk Pincoffs. Meneer Pincoffs is nog steeds represented in de Entrepothaven met zijn eigen standbeeld (#lifegoals). Tegenwoordig doet de Entrepothaven dienst als jachthaven en ik kan je verklappen, Saint-Tropez is er niets bij.

Bregje

Sinds 6 juli is Bregje gevestigd op deze unieke locatie in Rotterdam. Het concept van Bregje is simpel. Voor een heel zacht prijsje (lees: maandag t/m woensdag voor €12,50 en donderdag t/m zondag voor €14,50) maakt Bregje een driegangendiner voor je klaar. Het mooie is, dat je een hele ruime keuze hebt uit allerlei verrassende gerechten. Zo kun je bij het voorgerecht kiezen uit zo’n tien maaltjes, van Tom Kha Kai soep tot Flammkuchen. Het hoofdgerecht bestaat uit verschillende vis, vlees en vegetarische gerechten en wordt geserveerd met frietjes en een bakje sla. Dan tot slot de dessertkaart. Nou die is niet mis. Ga je voor crème brûlée, een kaasplankje of toch de cheesecake? Keuzes, keuzes, keuzes. Alleen al om alle gerechten te proeven wil je sowieso snel een keer terug naar Bregje. En dan heb ik het nog niet eens over de cocktails voor 5 euro gehad. Die zijn ook zeker het proberen waard. Naast dineren, kun je van 12.00 tot 16.00 uur ook lunchen bij Bregje. Bij de lunch geldt tevens: de keuze is reuze!

Proeflokaal Bregje is zowel binnen als buiten voorzien van ruime zitplaatsen. Als je op het terras zit heb je uitzicht op de jachthaven. Met de palmbomen op links en het zonnetje op rechts, kun je heerlijk dagdromen op dit terras. Het interieur van Bregje is gezellig en sfeervol. De warme kleuren vormen een mooi contrast met de lichtblauwe pilaren van mozaïektegeltjes. Kom je Bregje herself eigenlijk tegen in dit Proeflokaal? Zeker! Binnen vind je een wand vol met Bregjes in alle soorten en maten.

Bregje

Bij Bregje eet je dan wel voor een betaalbare prijs, maar aan de service wordt zeker niet afgedaan. De bediening is vriendelijk en komt vaak een gezellig praatje met je maken. Even tussen jou en mij: zo’n vriendelijke bediening heb ik al tijden niet meegemaakt.

Ook al doet de naam anders vermoeden, Bregje is geen typisch proeflokaal zoals de Dikke Van Dale het bedoeld heeft, maar wel een heel leuk restaurant met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Je kunt prima de hele avond vertoeven bij Bregje en lekker tafelen en borrelen. Want student of geen student, rijk of arm, iedereen wil wel eens een hapje buiten de deur eten voor een fijn prijsje. Bij Bregje kun je lekker eten en wordt je gegarandeerd met open armen en een glimlach ontvangen!

Adres: Vijf Werelddelen 77-81
Openingstijden: elke dag vanaf 12.00 uur

Website | Instagram | Facebook

 

Deel bericht
Geschreven door