Tea Village X Geen Woorden Maar Dadels

Tea Village

Het is inmiddels alweer twee weken geleden dat Tea Village de handen ineen sloeg met de meiden van Geen Woorden Maar Dadels en een smaakvolle en gezellige Tea & Sweet Tasting organiseerde. HTSPT was aanwezig om te genieten van verschillende theetjes én gezonde lekkernijen.

Tea Village

Je vindt Tea Village aan de Zwaanhals, een gezellige en upcoming straat in Rotterdam Noord. Tea Village is een theewinkel met een theebar. Je kunt hier dus theetjes shoppen voor thuis, of gezellig plaats nemen aan één van de tafeltjes en ter plekke genieten van één van de vele soorten thee of bubble tea. Tea Village is inmiddels vijf maanden geopend en is opgericht door Lisa Emanuelson. Lisa werkte voorheen in het onderwijs en besloot het roer om te gooien en haar tijd en energie te steken in iets wat zij écht leuk vindt. Ze is zelf een echte theeliefhebster en zo ontstond het idee voor Tea Village. In het buitenland zijn theebarretjes al een bekend fenomeen, maar in Nederland zijn we nog niet zo bekend met dit concept. Aan koffiebarretjes heeft Rotterdam geen gebrek, maar nu heeft onze stad dus ook een heuse theebar. Tea Village is opgericht met behulp van crowd funding. Lisa verzamelde binnen tweeënhalve week(!) haar doelbedrag bij elkaar. Alleen hieruit blijkt al dat er een grote behoefte was aan een theebar in Rotterdam!

Tea Village

Bij Tea Village vind je meer dan 70 verschillende theeën. Lisa maakt haar eigen blends, bestaande uit groene, witte, zwarte of kruidenthee. Veel van de theetjes zijn biologisch en elke smaak heeft zo zijn specifieke eigenschappen, bijvoorbeeld zuiverend of kalmerend. De theetjes hebben leuke namen zoals De Rotterdammert of De Groene Bom.

Tea Village

We begonnen de proeverij met een bubble tea: een koude thee van passievrucht met daarin bubbles met aardbeiensmaak. Daarna gingen we over op warme thee en mochten we naar hartenlust ons theekopje volschenken met smaakjes als Eerlijk Wit, Zuiver en Kleine Bom. Theetijd is natuurlijk niet compleet zonder lekkernijen, en dat is waar Ilonka en Sheila van Geen Woorden Maar Dadels helemaal in thuis zijn. Deze Rotterdamse dames maken een hoop lekkers waar je – zonder schuldgevoel – van kunt snoepen. De producten van Geen Woorden Maar Dadels zijn namelijk bereid met natuurlijke ingrediënten en vrij van geraffineerde suikers. Ilonka en Sheila hebben het er maar druk mee, zij runnen Geen Woorden Maar Dadels namelijk naast hun fulltime banen. Ze leveren aan particulieren en bedrijven en je kunt ze regelmatig tegenkomen op marktjes zoals de Swan Market. Het is hun doel om in de toekomst een eigen lunchroom te openen, en ik ben er van overtuigd dat dat zeker een succes zal worden!

Tea Village

Tijdens de Sweet Tasting konden we proeven van diverse specialiteiten, zoals de Cherry Coco Kiss, Choco Hug en Lime Sweetheart. Om de producten op een natuurlijke manier te zoeten, wordt veel gebruikgemaakt van Mejool dadels. Deze vruchtjes zijn heel zoet, zacht en sappig en bevatten daarnaast ook nog eens enorm veel vezels, mineralen en antioxidanten. Hartstikke gezond dus! Naast dadels zijn ook noten en rauwe cacao ingrediënten die veel worden gebruikt bij het bereiden van de producten van Geen Woorden Maar Dadels.

Tea Village

De proeverij was ontzettend gezellig. Het is natuurlijk hartstikke leuk om nieuwe smaakjes, producten en hotspots te ontdekken, maar het is minstens zo leuk om de gezichten en verhalen hierachter te leren kennen! Ben je op zoek naar een gezellig en knus plekje voor een get together of high tea? Breng dan zeker eens een bezoekje aan Tea Village. Houd je van lekker eten maar ben je ook bewust van de ingrediënten die je in je mond stopt? Neem dan eens een kijkje op de website van Geen Woorden Maar Dadels of bezoek deze meiden op één van de marktjes waar je ze regelmatig tegen het lijf kunt lopen!

Adres: Zwaanhals 337A
Openingstijden: dinsdag – donderdag 10.00 – 17.30 | vrijdag 10.00 – 19.00 | zaterdag 10.00 – 17.30

Tea Village Website | Instagram | Facebook | Twitter
Geen Woorden Maar Dadels Website | Instagram | Facebook 

Deel bericht
Geschreven door