Fish market interieur

Het Laurenskwartier heeft onlangs The Fish Market aan het lijstje Markthal – markt Binnenrotteplein – Marqt mogen toevoegen. Het moge duidelijk zijn: het oudste stadsdeel van Rotterdam is van alle markten thuis.

Vroeger, nog niet zo lang geleden eigenlijk, zat hier een vestiging van SUMO. Het pand is intern volledig gestript en van het voormalige interieur is niets meer te bekennen. The Fish Market is een restaurant met een lichte, frisse uitstraling en voelt huiselijk en lekker relaxt aan. Het oog valt allereerst op een grote vitrine vol kingcrab poten, kreeft en verse vis. Hierna volgen glanzende witte metrotegels, tafels van marmer en stukken scheepstouw. Wanneer we eigenaar Tim Law vragen naar de inspiratiebron van dit stijlvolle interieur, verwijst hij ons door naar ontwerpbureau Ludo Design. Credits voor dit stijlvolle interieur gaan dus naar hen.

 scheepstouw fish market

Een aantal sneetjes knapperig sneetjes Frans brood met roomboter en zeezout verder, werd het tijd om ons te verdiepen in het menu. Casual dining hierzo. De zeer uitgebreide kaart maakt het mogelijk om snel iets weg te happen, maar ook om urenlang te tafelen. Van een rauwe oester tot een gefrituurde garnaalkroket; de hele onderwaterwereld is in alle mogelijke gedaanten terug te vinden op de kaart. The Fish Market hecht veel waarde aan het behouden van de wereldwijde vispopulaties en houdt rekening met het seizoen (ja, vis is ook een seizoensproduct). En wanneer deze verandert, doet de kaart dat ook. De wat decadentere gerechten combineren met een snelle hap kan natuurlijk ook. Want wie zegt dat een uitgebreid plateau fruits de mer en een portie fish and chips niet naast elkaar op tafel kunnen staan? O ja: vis moet zwemmen, zegt men. Dat is vast de reden waarom er zo veel aandacht is besteed aan het samenstellen van de wijnkaart. Liever wat anders te drinken? De onderwaterdieren doen het ook prima in een gin-tonic, een cocktail of zo nodig zelfs in een theetje.

 Fish Market Kreeft

Tim wist ons goed in de watten weten te leggen. Voor we zelf de tijd hadden genomen om iets te kiezen, stelde hij ons voor om te beginnen met een proeverij van oesters. Dat aanbod konden we natuurlijk niet afslaan! Op het ijs lagen drie verschillende soorten: Ierse Tara, Zeeuwse creuse en Franse Fine de Spéciale, natuurlijk begeleid met een vinaigrette van rode-wijnazijn en sjalot en een schijfje citroen. Daarna volgden een halve warme kreeft met geklaarde boter en een op de huid gebakken zalmfilet met tomatensaus, romanesco en venkel. Beide borden waren prachtig opgemaakt en on the side kregen we heerlijke frietjes van de Frietboutique en een gemengde salade.

Zalm fish marketFish Market kreeft friet 

Ruimte voor een toetje hadden we helaas niet meer. Maar we vingen op dat een smeuïge chocoladebrownie tot de mogelijkheden behoort. Geen zee te hoog voor deze seafood bar.

Adres: Binnenrotte 105-111
Openingstijden: Maandag t/m woensdag + zondag 11:30 – 22:00, donderdag t/m zaterdag 11:30 – 22:30 

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door