Hotspot The SUE Store Rotterdam

De populaire SUE-bites zijn tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit de hotspots, dus die kennen jullie waarschijnlijk allemaal al wel. Maar weten jullie ook dat er sinds januari een echte SUE Store is? Waar je naast deze ‘zoetigheden zonder suiker’ nog veel meer vegan, suiker-, lactose- en glutenvrij lekkers kan vinden?

Eerder schreven we al over het pop-up kollektief KLUP, waar we groot fan van waren. In dit pand aan de Karel Doormanstraat vinden we nu The SUE Store. Hier verkoopt eigenaresse Kim Sue Palm niet alleen de eerder genoemde SUE-bites, want ze heeft het assortiment flink uitgebreid met onder andere verschillende ontbijtjes en lunches. 

Hotspot The SUE Store Rotterdam

Hotspot The SUE Store Rotterdam

Op de ontbijtkaart vind je nu smoothiebowls (in verschillende kleuren), kokosyoghurt, chiapudding en boekweitwafels. ’s Middags kan je kiezen voor een courgetti (spaghetti van courgette), pad thai, soep en salades. En dit smaakt allemaal heerlijk met een slowjuice sapje van Sajoer, een glas kokoswater of met het nieuwe gezonde drankje van 2016: kombucha (dat gemaakt is van een soort zwam). 

Hoewel wij na het middaguur aan een tafeltje schoven (het was behoorlijk druk trouwens!) koos Sasja toch voor één van de ontbijtjes: een roze smoothiebowl, “want die zag er zo mooi uit op Instagram”. Ik daarentegen had toch meer trek in een echte lunch en ging voor de courgetti. En geloof ons: beide zijn aanraders.

Hotspot The SUE Store Rotterdam

The SUE Store is niet veel veranderd ten opzichte van KLUP en is dus nog steeds erg ruim – in een niet-zo-grote ruimte – en licht. Links vind je de bar, waar alle maaltjes worden bereid én waar je ook direct al het lekkers (o.a. bananenbroden, bites en dadeltruffels) in de vitrine ziet liggen. Achterin staan grote open kasten, met daarin producten die ze verkopen, zoals granola, kookboeken, bamboo servies en biologische olie. Een pluspunt in vergelijking met KLUP is voornamelijk dat er veel meer plaats is om te zitten om ter plekke lekker van het eten te genieten.

Hotspot The SUE Store Rotterdam

Natuurlijk moesten we ons etentje afsluiten met twee heerlijke bites. Ze zijn zeer herkenbaar dankzij hun kleine vierkante vorm en de bekende smaken waarin ze verkrijgbaar zijn, zoals de snickers, bounty, cheesecake en sinds kort ook oreo. En tja, we konden niet vertrekken zonder die laatstgenoemde even te proeven. Yuhum!

Hotspot The SUE Store Rotterdam

Als je verantwoord wilt smikkelen, van een heerlijk zoet taartje of van een groene lunch, dan moet je The SUE Store zeker eens bezoeken!

Adres: Karel Doormanstraat 372
Openingstijden: Woensdag – zaterdag: 10.00 – 18.00 uur | Zondag: 12.00 – 18.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door