The Tea Lab RotterdamRuim drie jaar geleden opende The Tea Lab haar deuren voor theeminnend Rotterdam. Het stoffige en soms iets wat tuttige imago wat thee nog wel eens kan hebben werd rigoureus van tafel geveegd. Roze kopjes met bloemetjes en bontgekleurde theepotten zijn in geen velden of wegen te bekennen. Met een assortiment van hier tot ergens diep in de Sri Lankaanse theevelden, is er voor ieder wat wils.

The Tea Lab is van alle markten thuis. Wil je gewoon even lekker wat warms drinken? Dat kan. Wil je high tea’en met je volledige 20-koppige vriendinnengroep? No problemo. Wil je met je laptop ergens anders werken dan op kantoor? Plof zeker neer! Kies een tafeltje of hang onderuit op de bank, de relaxte sfeer geeft je direct een huiselijk gevoel. De houten elementen en meubels zorgen ervoor dat de verder vrij minimalistische inrichting toch warm en gezellig aanvoelt. Houd je van mensen kijken? Dan kun je lekker met je kopje koffie aan het raam gaan zitten, waar je uitzicht hebt over de Westewagenstraat. Wil je iets meer rust, neem dan de trap naar boven. De in rij opgestelde potten thee achter de toonbank en de tekeningen op het krijtbord maken de sfeer helemaal af.
Hotspot The Tea Lab RotterdamEn natuurlijk konden we The Tea Lab niet verlaten zonder wat van het lekkers te hebben geproefd. Onze tafel stond binnen no-time vol met zowel zoete als hartige meesterwerkjes. Een heerlijke sandwich gerookte zalm en Mr. Brownie (jawel, yoghurt met karamel en stukjes brownie) vulden het grootste gedeelte van onze magen. Tegen zoetigheid zeg ik geen nee en vooral niet als het komt in de vorm van een Red Velvet cake en een blondie. Mocht je het zusje van de brownie nog nooit hebben geproefd, dan is deze blondie met cranberry en amandel een absolute aanrader. Om de zoetigheid een beetje af te zwakken sloten we af met een zoete aardappelsoep. Deze soep moet je zeker proeven, in één woord: verrukkelijk!
Hotspot The Tea Lab RotterdamEn niet te vergeten, waar het allemaal om draait: thee. De kaart is ingedeeld in klassiekers, zoete, frisse en kruidige theesoorten. Voor nieuwe energie kies je de Wake Up Call, droom weg bij de bloemige 1001 nacht thee of kies net als wij voor wat nieuwe inspiratie met de Free Your Mind thee. De vele verschillende soorten thee zorgen ervoor dat iedereen wel een keuze kan maken. Vind je thee nog steeds maar gewoon een kopje heet water? Uiteraard kun je ook gewoon een lekker kopje koffie bestellen of de huisgemaakte ijsthee uitproberen.
Hotspot The Tea Lab RotterdamGenoeg reden om eens richting de Westewagenstraat te lopen en een voet binnen te zetten bij The Tea Lab. Helemaal nu de thee ook te koop is in een stoere cadeauverpakking. Het ideale cadeau om te geven voor Kerst!

Adres: Westewagenstraat 80
Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 10.00 – 19.00 uur | zaterdag en zondag: 09.00 – 19.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door