HTSPT Rotterdam, HTSPT, Rotterdam, Hotspot, UEB West, Urban Espressobar, West

Op de hoek van de Nieuwe Binnenweg en de Claes de Vrieslaan in Rotterdam West vind je een koffiebar. En niet zomaar een koffiebar waarvan er dertien in een dozijn zijn. UEB West is namelijk een plek die zijn strepen allang verdiend heeft. Niet alleen omdat het zo’n fijne plek is, maar wellicht ook omdat de van origine Australische ‘Flat White’ koffie hier voor het eerst in Rotterdam werd geschonken. 

Eigenaresse Jo McCambridge kwam in de jaren 90 voor de liefde naar Rotterdam, helemaal vanuit down under Tasmanië. Jo vond weliswaar de liefde maar miste nog wel een echte koffiebar in de Maasstad. Nu, met gemiddeld twee koffie tentjes op elke straathoek is het moeilijk te geloven dat goede koffie een aantal jaar geleden schaars was. Toch was het aanbod zo klein en het gemis zo groot dat Jo besloot er zelf verandering in te brengen. En zo werd in 2001 Urban Espressobar geopend op de Botersloot. En daar hield het niet bij op, tien jaar later werd UEB West geopend op de Nieuwe Binnenweg. Inmiddels is de locatie op de Botersloot niet meer open, maar UEB West is nog steeds een parel op de Nieuwe Binnenweg. 

HTSPT Rotterdam, HTSPT, Rotterdam, Hotspot, UEB West, Urban Espressobar, West

Bij binnenkomst valt één ding op; het interieur is modern, strak en vooral tijdloos. Geen franjes of poespas. Enkel een prachtig kunstwerk van eigenaresse Jo dat de muur siert en verse bloemen op tafel die kleur geven aan het geheel. Dit geeft goed de sfeer weer van UEB West: ongecompliceerd en weldoordacht. Er zijn meer dan genoeg tafeltjes om aan plaats te nemen en ook is er de mogelijkheid om aan een grote gedeelde tafel te zitten, perfect om je ochtendkrantje aan te lezen. Zowel binnen als buiten, op het flinke terras, heb je goed zicht op het taferelen die zich voordoen op straat. Want met een snackbar, nagelsalon en drukke tramlijn voor de deur valt er meer dan genoeg te zien van het Rotterdamse leven. En toch voelt het als een rustpunt in het drukke stadse bestaan. UEBWEST4

De glimmende La Marzocco op de bar licht al een tipje van de sluier op, hier kan je verdomd goede koffie drinken. En UEB West mag zich met recht een goede koffiebar noemen, want met een aantal leuke prijzen op zak is dit al meerdere malen bevestigd door het grote publiek. De koffiebonen zijn gebrand door Giraffe Coffee, geen onbekende in de Rotterdamse horeca. UEB West heeft zelfs een eigen blend, met de toepasselijke naam UEB blend. Op het menu staat voor iedere koffieliefhebber wat wils, van de beroemde Flat White tot de Cortado en de Americano. Heb je haast, maar toch trek in een lekker bakkie?! Het is ook mogelijk om ‘coffee to go’ te bestellen.

HTSPT Rotterdam, HTSPT, Rotterdam, Hotspot, UEB West, Urban Espressobar, West HTSPT Rotterdam, HTSPT, Rotterdam, Hotspot, UEB West, Urban Espressobar, West
De menukaart bestaat natuurlijk niet alleen maar uit koffie! Want bij UEB ben je ook nog eens aan het juiste adres voor een heerlijk ontbijt, brunch, lunch of borrel. Ik nam de proef op de som en probeerde de blueberry pancakes met bacon en avocado op toast met gepocheerde eieren. De ingrediënten zijn kraakvers en het brood is afkomstig van Jordy’s Bakery, om je vingers bij af te likken! Zeker in combinatie met de verfrissende huisgemaakte limonade. En, alsof het nog niet genoeg was, kan je hier ook heerlijke huisgemaakte (jawel!) taarten en cakes bestellen. 

HTSPT Rotterdam, HTSPT, Rotterdam, Hotspot, UEB West, Urban Espressobar, West HTSPT Rotterdam, HTSPT, Rotterdam, Hotspot, UEB West, Urban Espressobar, West

Kortom, UEB West is een heerlijke plek om het stadse leven eens aan je voorbij te laten gaan. Zelfs al zit je er midden in. De volle terrassen bewijzen maar weer eens hoe goed het toeven is in West. De Nieuwe Binnenweg hield in het hoofd vaak op bij het Westerpaviljoen, maar voor velen is UEB West een goede reden om toch nog een stukje verder te fietsen. Dus zet eens koers richting het Westen, voor een originele Flat White helemaal vanuit down under! 

Adres: Nieuwe Binnenweg 263
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 09.00 – 18.00 uur | zondag 1.00 – 18.00 uur.

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door