Hotspot Rotterdam | Uit Je Eigen Stad
Wie van Rotterdam houdt is bij Uit Je Eigen Stad aan het juiste adres. Alle producten zijn lokaal en duurzaam geproduceerd, dus ook nog eens goed voor het milieu.

Wellicht ben je al bekend met de stadsboerderij met restaurant Uit Je Eigen Stad in Rotterdam-West, maar wist je dat je sinds kort ook een restaurant op het Centraal Station hebt? De ideale plek voor een Rotterdamse hap voordat je je weg vervolgt met het OV.

Hotspot Rotterdam | Uit Je Eigen Stad
Wij gaan op een maandagmiddag langs voor een lunch en zijn bij binnenkomst direct aangenaam verrast door wat we zien. Op het Centraal Station is natuurlijk geen ruimte voor een complete boerderij, maar daar gaat Uit Je Eigen Stad creatief mee om. Namelijk door mini-tuintjes aan te leggen in kratten die je door het hele restaurant vindt. Deze kruiden zijn voor de chef om de gerechten te bereiden en voor in de thee. Wij bestellen een cappuccino en een jasmijnthee en nemen plaats aan een van de tafels met banken aan de zijkant.

Hotspot Rotterdam | Uit Je Eigen Stad
Nog steeds bewonderen we de inventieve en duurzame inrichting. Hangend aan het plafond vormt een flink aantal kratten een groot decoratiestuk, de kleine tafeltjes zijn gemaakt van houten kabelhaspels en aan de zijkant is er een hoekje ingericht door middel van houten pallets. Ondanks de redelijk drukke inrichting voelt het restaurant toch rustgevend aan. De hectiek van het drukke station is hier totaal niet voelbaar en het is dan ook heerlijk om hier een tijdje te blijven zitten en een van de boeken uit de boekenkast te lezen die komen van de Leeszaal Rotterdam-West.

Hotspot Rotterdam | Uit Je Eigen Stad Hotspot Rotterdam | Uit Je Eigen Stad
Dan is het tijd om onze magen te vullen. We bestellen twee boerenboterhammen van meerzaden zuurdesembrood afkomstig van De Bakkerswerkplaats. Eén boterham is belegd met Rotterdamsche oude kaas, mosterdmayonaise, sla en rauwkost, de andere boterham wordt geserveerd met makreel van Schmidt, ingemaakte biet, sla en rauwkost. Beide boterhammen smaken heerlijk en vullen goed.

Kijk voordat je weggaat ook nog even in het winkeltje waar je diverse producten van lokale partners kunt kopen, zodat je thuis ook nog kunt genieten van al dat lekkers.

Hotspot Rotterdam | Uit Je Eigen Stad

Hotspot Rotterdam | Uit Je Eigen Stad
(Fotobron: Uit Je Eigen Stad)

Kun je geen genoeg krijgen van Uit Je Eigen Stad? Neem dan zeker ook een kijkje bij de Stadsboerderij met groot restaurant in de Marconistraat.

Adres: Proveniersplein 24 ab
Openingstijden: Maandag t/m Vrijdag: 07.00 – 18.00 uur | Zaterdag & Zondag: 09.00 – 17.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door