Unconventional Wardrobe 

Dat je geen roze joggingbroek vol gaten aantrekt naar kantoor is natuurlijk een open deur. Maar dat eeuwige zwarte mantelpakje gaat iedere zichzelf respecterende fashionista op den duur ook behoorlijk vervelen. Om die reden planden de vriendinnen Lisanne en Marjolein een shopdagje, waarin ze op zoek gingen naar een waardige vervanger. Tevergeefs.

Aan het eind van de dag concludeerden de vriendinnen: een inspirerende winkel waar iedere office lady de perfecte outfit kan vinden; dat miste Rotterdam. Om zichzelf én iedere werkende vrouw tegemoet te komen, besloten Lisanne en haar vriendin zo’n winkel gewoon zelf te openen. En daar zijn wij in ieder geval heel blij mee! Want laten we eerlijk zijn; na een lange werkweek heb je in je vrije weekend wel iets beters te doen dan te banjeren door de overvolle stad op zoek naar een bij elkaar passend setje. En eindelijk wat gevonden en er vervolgens in de rij van de kassa achter komen dat die witte blouse besmeurd is met een dikke veeg foundation; da’s ook minder fijn. Uncoventional Wardrobe maakt een eind aan al deze shop-ergernissen. De perfecte office appropriate outfit – die het overigens ook heel goed buiten kantoortijden doet – vind je nu gewoon tussen vier muren van de pop-up store op de Lijnbaan.

 UCW pop up

Een goed gesneden snit, minimalistisch design, mooie stoffen en ingetogen kleuren typeren de collectie. En omdat deze kenmerken in één adem genoemd kunnen worden met Scandinavisch design, zal het je niet verbazen dat er veelal labels uit Noordse landen in de rekken hangen. Verwacht grote namen als Dr. Denim en ICHI, maar ook ietwat onbekende labels als Twist Tango, Storm & Marie en Moss Copenhagen. In ieder geval hebben alle items een ding gemeen: ze zijn betaalbaar én beschikken over een groot hebberigheidgehalte. UCW combineert dit aanbod met een ontspannen en inspirerende atmosfeer. Fijn muziekje op de achtergrond, twee uitnodigende loungestoelen waar je je ongeduldige vriend kunt situeren en een persoonlijk stylingadvies van een van de gezellige meiden die in de winkel staan. En dit laatste (verademing!) alleen wanneer jij daarnaar vraagt.  

UCW sieradenAangeboren gevoel voor styling of helemaal niet zo goed met vorm, kleur, dessin en materiaal? UCW zit op zo’n wijze in elkaar dat het voor iedereen redelijk eenvoudig is om te slagen voor een geweldig setje. De kledingrekken die in de winkel staan zijn niet gesorteerd op kleur of type kledingstuk, maar op outfit. Tot en met de schoenen aan toe! Om je outfit voor de volle 100% af te maken, maak je nog een stop bij de tafel met sieraden. Kwestie van puntjes op de i zetten met oorbellen van Eline Rosina of kettinkjes van Orelia.

Sieraden Unconventional 

Op dit moment is Lisanne degene die al haar energie in Unconventional Wardrobe, maar óók in andere hele toffe initiatieven steekt. Zo vinden er momenteel fikse onderhandelingen plaats over een permanente locatie voor Unconventional Wardrobe én hoeven we dankzij haar vanaf maart niet meer naar Denemarken voor een échte Moss Copenhagen winkel.

Moss Copenhagen
En die naam; Unconventional Wardrobe, of dat niet makkelijker kon? Absoluut niet. Want uncoventional is precies wat zij zijn, en die niet-standaard wardrobe is precies waar je voor komt.

Adres: Lijnbaan 150
Openingstijden: Maandag: 12:00 – 18:00 uur |  Dinsdag t/m Donderdag: 10:00 – 18:00 uur | Vrijdag: 10:00 – 21:00 uur | Zaterdag: 10:00 – 18:00 uur | Zondag: 12:00 – 18:00 uur.

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door