BakeryAls je ontevreden bent kun je twee dingen doen, je wacht tot het ooit vanzelf voorbij gaat of je doet er iets aan. Dat laatste is precies wat Miriam Staffhorst deed. Nog veel te veel werd er gebakken met behulp van poedertjes en pakjes en dat terwijl het allemaal ook vers kan. Veel meer bakplezier, tien keer lekkerder en het begin van Urban Bakery!

Als kok bij verschillende sterrenrestaurants was het opzetten van Urban Bakery misschien niet de meest logische stap voor Miriam. Toch zijn wij tot op de dag van vandaag blij dat ze deze stap heeft gezet. We voelde ons als een kind in een snoepwinkel of als een vrouw omringd door taarten, het komt hier praktisch op het zelfde neer. Een snoepwinkel is waar het je op meerdere vlakken aan doet denken. Een vitrine vol taartjes, potten gevuld met chocolade koekjes en een etagère met chocola. Tegen de wand zijn wat zitplekken gemaakt, de houten stoeltjes en zachte kussens geven het gevoel of je een huiskamer binnen stapt. 

ChocolateChip

De lekkerste cakes, brownies, taarten en andere baksels worden door een keuken vol vrouwelijke bakkers voor je gemaakt. Op de bezorger na, staan de vrouwen hier aan het roer. Hard werken is het zeker, dag in dag uit wordt er gebakken. Wat vandaag wordt gemaakt, staat morgen in de winkel en zit binnen een paar minuten in de buik van de klant. Geen grote voorraden, maar iedere dag vers gemaakte kunstwerkjes.

KoekjesIeder zijn eigen vak, daar gelooft Miriam in. Dus dronken wij een kopje Man Met Bril Koffie, kun je chocola kopen van Chocoholic en laat ze het bakken van brood over aan het Vlaamsch Broodhuys. Meer tijd en energie om te stoppen in waar ze echt goed in zijn, zoetigheid! Lemonsquare, bananenbrood, brownies en een cranberry bars, alles ging als zoete koek naar binnen. Met als hoogtepunt, de cheesecake van witte chocola met zwarte bes.

Bakery koffieOndanks dat er fijn plekje is om te zitten in de winkel, ligt voor Urban Bakery de nadruk op het afhalen van de zoetigheid. Een nieuwe baan, de verjaardag van je kat of gewoon trek in taart, er is altijd wel een reden om te trakteren. Loop dus vooral een binnen en neem wat lekkers mee.

Vanaf maart afgelopen jaar is Urban Bakery uitgebreid met een tweede vestiging. Je kunt tegenwoordig zowel op de voorburgstraat als op de Hoogstraat genieten van de creaties. Je bent op dinsdag tot en met zaterdag van 08.30 tot 17.00 en op zondag van 10.00 tot 17.00 welkom om wat lekkers te halen. Wil je heel het kantoor trakteren, dan kun je ook altijd even bellen om je bestelling door te geven. Geef toe, je hebt nu spontaan trek gekregen in een stuk taart toch? Ga maar snel halen dan!

Urban Bakery

Adres: Voorburgstraat 217-219
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 08:30 – 17:00 uur | zondag 10.00 – 17.00

Website | Instagram | Facebook 

Deel bericht
Geschreven door