Hotspot Ver van Hier Rotterdam
De woorden ‘ver van hier’ doen je misschien denken aan de avontuurlijke sprookjes en verhalen die je als kind las. En dat is helemaal zo gek nog niet: de Rotterdamse hotspot Ver van Hier is namelijk niet alleen een fijn koffiecafé, maar ook een knusse kinderboekenwinkel waar je zulke verhalen zeker tegen zult komen!

Ver van Hier is ontstaan vanuit Petra Verheij’s eigen passie en behoefte. Zij woont al jaren in het Kleiwegkwartier en vond het verbazingwekkend dat er nog geen enkele fijne koffiebar in de buurt te vinden was. Wel merkte zij op dat de wijk het thuis was van vele koffiedrinkende freelancers die op zoek zijn naar een ‘office for the day’ en dat er veel jonge ouders met kinderen wonen die behoefte hebben om onder het genot van een koffie, thee of vers sapje even bij te kletsen met elkaar terwijl de kids zich goed kunnen vermaken. Ver van Hier is opgericht met behulp van crowdfunding en met het ontstaan ervan kwam er een lang gekoesterde droom van Petra in vervulling. Ver van Hier is namelijk niet alleen een koffiecafé en lunchroom, aangrenzend is ook een kinderboekenwinkel gevestigd waar je uren in kunt rondsnuffelen. 
Hotspot Ver van Hier Rotterdam Hotspot Ver van Hier Rotterdam
Bij Ver van Hier kun je terecht voor ontbijt, lunch en wat lekkers bij de koffie. Bij het samenstellen van de menukaart wordt rekening gehouden met het seizoen, dus de gerechten wisselen elkaar regelmatig af. Ideaal voor vaste bezoekers, want zo kun je van tijd tot tijd eens iets nieuws uitproberen! De gerechten op de kaart zijn lekker, gezond en verantwoord, denk aan boerenyoghurt met granola, cranberries en gojibessen voor het ontbijt en een soep, salade of broodje tijdens de lunch. Wij kozen voor het proeverijtje met verschillende specialiteiten zoals minibroodjes met belegen truffelkaas, rib eye carpaccio met uienchutney en de Ver van Hier classic: hummus van groene erwtjes en munt. Bestel bij het eten een sterk kopje Rotterdamse Giraffe Coffee, een hot choc van Tony Chocelonely of ga voor wat extra vitamientjes en neem een verse slowjuice.
Hotspot Ver van Hier Rotterdam
Ook de allerkleinsten onder ons zijn niet vergeten, die kunnen namelijk gewoon een bammetje bestellen en het naar keuze beleggen, bijvoorbeeld met – wie kent ze nog? – Schuddebuikjes. Of bestel een smakelijke tosti met Nutella en banaan voor je kroost. Of voor jezelf, dat kan natuurlijk ook. Na het eten is het tijd voor een lekkere snack en dan is er keuze uit onder andere groentechips, vers fruit of biologische fruitijsjes! De menukaart zelf past overigens ook helemaal in het thema, deze zit namelijk in de kaft van een oud kinderboekje!
Hotspot Ver van Hier Rotterdam Hotspot Ver van Hier Rotterdam
Het interieur bij Ver van Hier straalt een en al gezelligheid uit. De meubels die niet echt bij elkaar passen – en daardoor toch juist weer wél – geven het koffiecafé een huiselijke uitstraling. Er is veel gebruikgemaakt van hout en het grote krijtbord op de muur is een echte eyecatcher. Aan de raamkant is een lange bank met tafeltjes die de gehele lengte van de wand beslaat. Achterin is een plateautje met een echt kidsproof zithoekje, waar je zelf kunt neerploffen op de comfortabele bank of aan het tafeltje, de kids kunnen hier lekker op het kleed op de grond spelen met het aanwezige speelgoed.
Hotspot Ver van Hier Rotterdam
In het winkelgedeelte vind je heel veel boeken, van Nederlands en Engelstalige babyboekjes tot young adult en kookboeken. Ook cadeau-artikelen zoals kaartjes, knuffels, tassen (van Susan Bijl!) en speelgoed ontbreekt hier niet. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd bij Ver van Hier, zoals een schijfworkshop voor de jeugd bijvoorbeeld! Elke laatste vrijdag van de maand is het Tables D’hotes bij Ver van Hier: eten wat de pot schaft. Hierbij krijg je een voorafje, een hoofdgerecht en een koffie met iets lekkers erbij.
Hotspot Ver van Hier Rotterdam Hotspot Ver van Hier Rotterdam
Ver van Hier is een hotspot waar je gerust met je kroost aan tafel kunt aanschuiven voor een lekkere en verantwoorde hap, maar ook wanneer je geen kids hebt – of ze een keertje thuis laat voor een middagje me-time – is deze lunchroom zeker de moeite waard. Ben je een boekenliefhebber? Dan ga je ongetwijfeld niet met lege handen naar huis!

Adres: Kleiweg 69
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 08.30 – 18.00 uur | zaterdag + zondag: 10.00 – 18.00 uur.

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door