Hotspot Rotterdam | Vessel 11
Rotterdam, dé grootste ‘port of Europe’ en daarmee een echte havenstad. Maar ik kom als moderne Rotterdammer eigenlijk nooit in aanraking met boten. Sterker nog, ik heb zelfs nog nooit voet aan dek gezet bij het SS Rotterdam. Maar ik kan nu iets afvinken: Vessel 11. 

Vessel 11 dobbert, tegenover Hogeschool Rotterdam, aan de kade in de Wijnhaven. Het is een voormalig Brits lichtschip, waardoor het niet verrast dat deze vuur(toren)rode boot een Engelse gastropub huisvest. Van buiten kon ik me echter nooit goed voorstellen hoe ’t er van binnen uit zou zien. Nou, komt ‘ie dan hè: Het heeft een zeer huiselijke sfeer en is redelijk knus. Met chesterfields, oude stoelen, oma-behang en kneuterige theekopjes, waande ik me even op bezoek bij Her Majesty The Queen Low Budget.

Hotspot Rotterdam | Vessel 11
Eigenlijk zonde dat ik niet eerder eens ben binnengestapt. Ik denk dat het toch een kleine drempel kan zijn dat je ‘een boot op moet lopen’. Dat slaat natuurlijk nergens op, maar het is toch anders dan van te voren ergens naar binnen kunnen gluren. Dat gluren kunnen jullie dus hier doen, maar de volgende stap is dan wel die loopbrug! Deal?

Hotspot Rotterdam | Vessel 11 Hotspot Rotterdam | Vessel 11
We – ik was er samen met Kirsten – kregen toepasselijk tafel 11 toegewezen. Uit één of ander Shakespeare-boek bestelde ik de Bacon Butty. En hoewel William vast ook heel goed was in het bedenken van leuke namen, was dit natuurlijk gewoon de menukaart. Die hebben bij ‘V11’ allemaal een andere kaft van een Engels boek. Dat zijn van die kleine dingen waar ik van geniet. 

Hotspot Rotterdam | Vessel 11 Hotspot Rotterdam | Vessel 11
Kirsten ging voor de Grilled British Cheddar sandwich, als je haar een beetje kent is dat geen verrassing. ‘Kaas is baas’ vind ik zelf een beetje cheesy, maar het zou haar levensmotto kunnen zijn. Deze sandwiches waren beiden serieus lekker, zeker in combinatie met de aparte Skunky Red Ale van V11 zelf. Na wat theeleuten kwam de chocoladetaart met marshmallows op tafel. Zorg voor een goede tandartsverzekering voor 2017, want dit kan nooit goed zijn voor je tanden. Lekker is het wel. 

Hotspot Rotterdam | Vessel 11
Maar dit opvallende schip heeft meer te bieden dan kneuterigheid en lekker eten/ drinken. Wat niet heel veel mensen weten is dat er een heus (pop)podium prijkt in het onderdek. Deze kun je afhuren voor eigen feesten, maar ze organiseren ook met regelmaat zelf optredens in samenwerking met Rotown. Overigens hebben ze ’s zomers ook een heerlijk buitenterras, daar hebben wij echter nog niet gezeten. En wil je, naast V11 zelf, nog een boot afvinken van je lijst? Huur dan, zelfs in de winter, de HotTug bij Vessel en je vaart lekker warm in je zwembroek/ bikini door het steenkoude Rotterdamse water.

Hotspot Rotterdam | Vessel 11 Vessel 11 | HotTug Oude Haven
Adres: Wijnhaven 101
Openingstijden: Dinsdag – zondag: 12.00 – 22.00 uur

Website | Instagram | Facebook 

Deel bericht
Geschreven door