Hotspot Rotterdam | Vroesenpaviljoen

Kan jij je het Vroesenpark nog voorstellen zónder het Vroesenpaviljoen? Wij niet! Nooit meer lauwe biertjes of koud eten als je de barbecue niet aankrijgt. :’) Op naar het Vroesenpaviljoen!

Als het aan ons ligt is het Vroesenpark toch echt wel het fijnste park van Rotterdam en daarom is het dus ietwat vreemd dat hier tot 2015 (ja, echt!) gewoon geen horecagelegenheid te vinden was. Dat vonden meer mensen en dat resulteerde er in dat het Vroesenpaviljoen op een zonnige zaterdag in juli twee jaar geleden haar deuren opende. Dit restaurant én poppodium is een fijne spot voor iedereen: van stadsmens tot natuurliefhebber en van jong tot oud.  

Hotspot Rotterdam | VroesenpaviljoenHotspot Rotterdam | Vroesenpaviljoen

Het Vroesenpaviljoen is 7 dagen per week geopend én je kan er de gehele dag terecht. Ontbijt bestel je tot 13.00 uur, wat dacht je bijvoorbeeld van avocado op brood, yoghurt met huisgemaakte cruesli of blueberry pancakes? De lunchkaart bestaat voornamelijk uit broodjes (geitenkaas, makreel, ..), maar je kan ook gaan voor salade, soep of quiche. Wij kwamen rond lunchtijd en lieten ons graag verrassen! We kregen een frisse lentesalade (met lentegroenten en kruiden uit eigen moestuin), een vegetarische Vroesenburger en flammkuchen met geitenkaas, rucola, Emmentaler en pompoenpitten. We hebben echt zitten smullen. Natuurlijk namen we er een frisse – huisgemaakte – ijsthee en limonade van frambozen naast, want dat konden we wel gebruiken op deze héle warme dag. Er is hier trouwens ook aan de kleintjes gedacht; hiervoor hebben ze een speciaal kindermenu samengesteld. 

Hotspot Rotterdam | Vroesenpaviljoen

Ook voor een borrel of diner ben je hier op de juiste plek. Er staan genoeg lekkere drankjes op de kaart en diner bestel je hier van dinsdag tot en met zondag. Zo eet je hier ’s avonds bijvoorbeeld op de graat gebakken schol met lamsoor en sauce vierge, geroosterde aubergine met bulgur, dukkah, granaatappel en geroosterde groenten of een schnitzel of vegetarische burger. Op de borrelkaart staan smakelijke bites zoals  bitterballen van oesterzwam of de lekker knapperige flammkuchen. Moeite met kiezen? Neem dan een Vroesenplank: een mix van worstjes, kaasjes, nootjes en nog meer lekkers. Ook is er een zoet assortiment verkrijgbaar, zoals wisselende cakes, een brownie met zoute karamel en de puur natuurlijke ijsjes van NICE. In de keuken van het Vroesenpaviljoen wordt gewerkt met seizoensgebonden groenten en producten van veelal lokale ondernemers. Het vlees is afkomstig van een groene slager en de honing van een Rotterdamse stadsimker. Veel van de kruiden die in de gerechten worden gebruikt worden zelfs in eigen tuin gekweekt!

Het Vroesenpaviljoen wordt natuurlijk het allerbest bezocht op warme dagen en daarom is het niet gek dat het een zeer ruim terras heeft, dat helemaal doorloopt in het park. Zodra je in het Vroesenpark aankomt en het grote grasveld oploopt, lonkt het fijne terras al naar je. Je kunt hier de hele dag genieten van de zonnestralen, maar als het je toch iets te warm wordt zoek je gewoon een beetje verkoeling op onder één van de grote parasols. Ook fijn!

Hotspot Rotterdam | Vroesenpaviljoen

Het binnengedeelte heeft een stuk minder zitplaatsen dan het terras, maar is minstens zo gezellig. Sinds kort hebben ze ook een nieuw gedeelte gecreëerd, dus meer plek! Binnen is het tijdens de zomerdagen ook wat minder warm dan buiten, dus ook hier kun je wat verkoeling opzoeken. En ook heel leuk: je kunt vanaf hier lekker naar buiten kijken. Aan de ene kant heb je uitzicht op het terras aan de voorkant van het paviljoen, aan de andere kant kijk je door de hoge ramen uit op het groene park. Op het terras zie je veel hout (en veel groen natuurlijk) en dit zie je ook in het nieuwe binnengedeelte veel terug. De houten tafeltjes en stoeltjes en grote groene planten zorgen ervoor dat je ook binnen nog steeds het gevoel hebt dat je je midden in een park bevindt.

Wil je een feestje organiseren? Ook dat is mogelijk bij het Vroesenpaviljoen. We hebben het hier dus niet over een standaard park-/ buurtcafé waar je alleen terecht kunt voor een bakkie koffie. Een verjaardag, babyshower of bruiloft, you name it, het kan hier allemaal en ze denken graag met je mee om jouw feestje onvergetelijk te maken. Het Vroesenpaviljoen is daarnaast ook een podium waar regelmatig evenementen en workshops worden georganiseerd, dus ook wanneer zelf niets speciaals te vieren hebt is hier genoeg leuks te doen.
Hotspot Rotterdam | VroesenpaviljoenHotspot Rotterdam | Vroesenpaviljoen

Het Vroesenpaviljoen is, zeker met de komende warme dagen in zicht, echt niet meer weg te denken! Het is een heerlijke plek om je even terug te trekken uit de drukte van de stad of juist samen met vrienden te genieten van lange zomeravonden en koude drankjes. Wij zullen hier zeker vaak te vinden zijn de aankomende tijd!

Adres: Vroesenlaan 60
Openingstijden: Maandag: 11.00 – 18.00 uur | dinsdag t/m vrijdag: 11.00 – 21.00 uur | zaterdag: 10.00 – 21.00 uur | zondag: 10.00 – 18.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door