Witte de Withstraat RotterdamIn week 48 wordt de spanning goed opgebouwd. Te beginnen met een paar serieuze avonden, waarna een komische avond volgt en vervolgens zijn er genoeg partijtjes om even helemaal uit je bol te gaan!

Maandag 28 novemberDe Vrije Wil in de Forensische Psychiatrie 
Begin de week met een aantal wijze lessen van emeritus prof. dr. Hjalmar van Marle! In de Bistorbar Binnenrotte zal hij je van alles vertellen over de verandering die de vrije wil van de mens doormaakt en wat de gevolgen daarvan zijn in de forensische psychiatrie. Interessant voor jong en oud!

Dinsdag 29 novemberA Quiet Place
Voor een bijzondere documentaire moet je dinsdag om 19.00 uur in Cinerama zijn. In ‘A Quiet Place’ van regisseur Sjoerd Oostrik zie je het leven van drie jongeren in een tbs-kliniek. Het bijzondere is dat de jongens zichzelf ook hebben gefilmd met een eigen camera in hun cel. Het enige stille plekje in de kliniek. Na de voorstelling zal er een nagesprek plaatsvinden met twee ex-gedetineerden. Als je daar niet stil van wordt…

Woensdag 30 novemberThe Stand-Up Club Boompjes
Na wat serieuzere avonden, is het op woensdagavond tijd om te lachen! Host Tim Hartog ontvangt in de Stand-Up Club o.a. Harry Glotzbach, Emiel van der Logt en Yordhaira Moerman. Deze talenten zullen een lach op je gezicht toveren met teasers van hun eigen programma’s, try-outs en comedy sets. Jörgen Raymann is ook ooit op deze manier begonnen. Tja, hij heeft het toch aardig ver geschopt!

Donderdag 1 decemberTheo Croker 
En zoals tante Es altijd zegt: “het is tijd voor MUZIEK!”. Trompetist en bandleider Theo Croker treedt donderdag op in LantarenVenster. Hij staat bekend om zijn straight-ahead-jazz met attitude en is een van de meest innovatieve trompettisten van deze tijd. Hoe dan ook, deze avond word je sowieso weggeblazen!

Vrijdag 2 decemberKunstavond in het Witte de Withkwartier
Zoals elke vrijdag is het ook deze vrijdag kunstavond in het Witte de Withkwartier. Laat je tussen 18.00 en 21.00 uur inspireren door hedendaagse kunst, variërend van muziek tot film en van fotografie tot kunst. Tevens kun je deelnemen aan de Kunstblock Tour. In een uurtje neemt een gids je mee op sleeptouw langs de Kunstblock-instellingen in het Witte de Withkwartier. Na afloop van de Kunstavond is een biertje in de Witte de With nog maar een milliseconde van je verwijderd!

Zaterdag 3 decemberBlijdorp Winter Festival 2016
Zaterdag 3 december is het zover: de allereerste wintereditie van Blijdorp festival! Stonden we in augustus nog te dansen in het Roel Langerakpark, nu gaan de voetjes van de vloer in De Van Nelle Fabriek (cultureel erfgoed!). De fissa is 12 uur lang aan in een winter wonderland. Wat kun je verwachten? Live optredens van Rotterdamse helden, sets van o.a. Adam Port en Tom Trago en iglo’s gehost door BAR en Yardbird. En die smoesjes over Sinterklaas vieren kun je wel laten varen, want ook de goedheiligman gaat uit z’n bol op het festival!

Zondag 4 decemberMethod Man & Redman in Annabel
De week sluit je in stijl af met old skool hip hop van niemand minder dan Meth & Red, zij zijn all the way from the USA de oceaan overgestoken om op te treden in Poppodium Annabel. Method Man & Redman bundelen hun krachten op deze zondagavond, dus verwacht geen ‘Whisper Song’ of ‘Muddy Waters’. Maar wel een ‘Blackout’.

Deel bericht
Geschreven door