#Wunderbar, Hotspot, HTSPT, Rotterdam, WORM Wat hebben Duitse worst, regenboog-parasols en kitsch met elkaar te maken? Helemaal niks, op het feit na dat we dit allemaal kunnen vinden bij #Wunderbar. Zoals ze zelf zeggen is #Wunderbar de vreemdste kroeg op de Witte de Withstraat. Tussen de gestylde bars en eettentjes op de Witte de With vallen ze inderdaad een beetje uit de toon, maar dat maakt het niet minder gezellig! In tegendeel, #Wunderbar is misschien wel de gezelligste tent op de Witte de With.

#Wunderbar is onderdeel van WORM en heeft dezelfde ongedwongen sfeer. Zoals de naam al verraadt heeft #Wunderbar een interieur en kaart met dikke Duitse knipoog. Het interieur is een mengelmoes van Duits design (ofwel Duitse bierbanken) en vintage vondsten. Geen designermeubels, minimalistische bars en led-verlichting. Maar wel knettergezellige kleedjes, luierstoelen en hysterische kunstwerkjes. 

#Wunderbar, Hotspot, HTSPT, Rotterdam, WORM

Niet alleen binnen, maar ook buiten kan je heerlijk vertoeven. Je kan aanschuiven aan een van de gezellige picknicktafels onder een regenboog-parasol. Hartje Witte de With, gunstig op de zon (altijd belangrijk!) en net als binnen, enorm gezellig. Iris Roskam en Arno Coenen, de kunstenaars van ‘de Hoorn des Overvloeds’ in de Markthal en initiatiefnemers van Eurotrash Bier, hebben ook een kunstwerk gemaakt voor het terras van #Wunderbar. De omheining met houten poort is een echte eye-catcher en laat het terras nog meer opvallen, alsof je een Duits sprookje binnenloopt. 

#Wunderbar, Hotspot, HTSPT, Rotterdam, WORM

Het interieur en exterieur is goedgekeurd met een dikke voldoende. Maar we moeten natuurlijk ook onze dorst lessen en honger stillen. De kaart is niet te missen: hysterisch, kleurrijk en über fröhlich. Let trouwens ook op het poezen-thema dat overal terugkomt. Bij #Wunderbar slaan ze de mainstream drankjes over. In plaats daarvan drinken we Fritz-spritz en biologische Mongozo biertjes. Keuze genoeg, zowel voor bij de lunch als tijdens de borrel. Zoals een Duits etablissement betaamt is er ook keuze uit een groot aantal speciaal biertjes en ze serveren zelfs Club Mate, een persoonlijk favoriet. 

#Wunderbar, Hotspot, HTSPT, Rotterdam, WORM

Ik ben geen vreemde bij #Wunderbar, maar had er tot nog toe nooit gegeten. Kok Debbie hielp ons daarom een keuze te maken uit de gerechten. We kozen haar favorieten, de Pulled Turkey Burger en de, excusez le mot, Motherfucking Chickenwings. Als klap op de vuurpeil kozen we voor de wafel met ijs en aardbeien. Nadat ik een hap had genomen van de burger wist ik meteen dat ik de grove fout had gemaakt om er maar eentje te bestellen. De kalkoen wordt drie uur gegaard in melk en maakt het vlees mals en smelt op je tong. De koreaanse chickenwings hadden we ook binnen drie tellen op en de vingers werden er oncharmant bij afgelikt. 

#Wunderbar, Hotspot, HTSPT, Rotterdam, WORM

Het leuke aan de gerechten is dat je ze goed kan combineren met een biertje of borrel. Upgraded streetfood als het ware. Daarnaast eet je bij #Wunderbar voor een schijntje. Zo eet je de daghap, een voedzame maaltijd dagelijks geserveerd na 5 uur, al vanaf 5 euro. Overigens zijn de namen van de gerechten ook al de moeite waard, zoals de Pussy Licking Pizza (wederom het poezen-thema). ’s Zomers heeft het menu een leuke aanvulling, wafels. En niet zomaar wafels, maar English Breakfast wafels en zelfs een variatie op de BLT. Ook op de service bij #Wunderbar is niets aan te merken. Hond Dot kreeg meteen een bak water, wij kregen een karaf en de vriendelijke bediening nam de tijd om ons te helpen. Dus op naar #Wunderbar, want Gemütlichkeit kent geen tijd!

Adres: Boomgaardsstraat 73
Openingstijden: dinsdag – donderdag: 11.30 – 01.00 uur | vrijdag – zaterdag: 11.30 – 02.00 uur | zondag: 11.30 – 01.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door