rickyz yogurtbarGemiddeld lepelt een Nederlander er maar liefst 31 kilo per jaar van naar binnen. Nu Ricky’z is geopend zal deze hoeveelheid hoogstwaarschijnlijk alleen nog maar toenemen. Waar we het over hebben? Yoghurt!

Het is goedkoop, lekker, gezond en in ons landje dus een zeer geliefd product. Ondanks dat, wordt het toch vaak alleen maar geassocieerd met een ietwat saai ontbijt. Eigenaar Rick is van mening dat yoghurt veel meer is dan dat. Zijn missie is dan ook: het imago van yoghurt naar een hoger niveau tillen. Dit vertaalde hij naar Ricky’z; Rotterdam’s eerste echte yoghurtbar!

Yoghurtbar Ricky’z kun je vinden in de Jonker Fransstraat. Deze straat ligt vlakbij de populaire Meent en Pannekoekstraat. Alleen al daarom is het de moeite waard om er snel eens langs te wippen. Het pandje is knus en gezellig ingericht met leuke planten, bloemetjes en een aantal zitplaatsen. Ook Rick en zijn partner dragen dankzij hun enthousiasme flink bij aan de aangename sfeer. Maar mocht je echt geen zin of tijd hebben om gezellig te blijven hangen, dan kun je ook gebruik maken van de to-go optie.

Ricky'z yogurtbar pot

We hoeven je natuurlijk niet meer te vertellen wat de specialiteit van Ricky’z is. Je kunt simpelweg niet om de yoghurt heen. In normale of bevroren toestand, met of zonder smaakje, verwerkt in een smoothie(bowl) of als onderdeel van een yoghurt parfait. En niet alleen in de ochtenduren, maar de gehele dag. En er is nog meer. Belegde bagels bijvoorbeeld. En koffie, koeken, taartjes, verse sappen en zelfs zogenaamde wellness shots.

De parfait (wat trouwens het franse woord is voor ‘perfect’) kun je samenstellen met IJslandse, Griekse, Marokkaanse, Turkse, magere, geiten- en sojayoghurt. Toch liever yoghurt met een smaakje? Kies dan uit stracciatella, walnoot, aardbei, of perzik. ‘Oude’ yoghurt zal je in je parfait niet tegenkomen. Alle soorten worden dagvers geleverd en continu gecontroleerd op temperatuur en versheid. En de frozen variant? Die maakt Rick (in tegenstelling tot de meeste zaakjes die deze populaire treat ook serveren) helemaal zelf. Nu we er toch al een aantal Franse woorden hebben uitgegooid, zeggen wij: chapeau!

Ricky'z Yoghurtbar Topping

De parfaits van Ricky’z komen in verschillende maten. De prijzen zijn zeer vriendelijk en variëren van €2,75 voor een kleine, tot €6,75 voor een extra large XXL bucket. Met tientallen verschillende toppings kun je het parfait geheel eigen maken. Maak de keuze uit vers fruit, verkruimelde koekjes, knapperige ontbijtgranen, nootjes, chocolade, superfoods en verschillende soorten saus. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt het zo (on)verantwoord maken als je zelf wilt. En net wanneer we dachten dat het niet perfecter kon, vertelde Rick dat je van de toppings aan de muur onbeperkt mag pakken. Halverwege het opeten van je parfait behoefte aan nog meer roze knettersuiker? Pas de problème!

ricky'z yogurt bar toppingWe kozen beiden een parfait met Griekse yoghurt en bewogen ons verheugd richting de vitrine met aardbeien, bosbessen, bramen, frambozen. Een heuse jar werd door Rick met volle aandacht laagsgewijs gevuld. Wat geraspte kokos en witte chocoladesaus erbovenop, en onze lunch stond gereed.

Ricky'z Yogurtbar ParfaitWij zijn na dit bezoekje volledig overtuigd: yoghurt kan altijd. Maar dan wel die van Ricky’z!

Adres: Jonker Fransstraat 90A
Openingstijden: Maandag – donderdag: 10.00 – 18.00 | vrijdag: 10.00 – 22.00 | zaterdag: 10.00 – 18.00 | zondag: 12.00 – 18.00

Website | Instagram | Facebook | Twitter

Deel bericht
Geschreven door